Ed Geels

Een verhaal vertellen met beelden

Een Caffé Mocha bij Starbucks, alle boeken van Michael Connolly, John Grisham en Michael Crichton. Een avondje op de bank ‘Netflixen’ of een gezellige pubquiz met m’n vrienden in de kroeg. Maar voornamelijk ben ik tegenwoordig veel aan t poolen en snookeren. Dit zijn zo de dingen in het leven die mij gelukkig maken. Maar mijn kinderen staan in dat lijstje uiteraard op nummer 1! Lekker voetballen, stoeien, puzzelen en gek doen met Lucie(18) en Mason(14).

Ik geniet van de verhalen die de kids mij te vertellen hebben. Maar ik vind het ook prachtig om aan te horen hoe de bruidegom op z’n knieën ging tijdens de zonsondergang op een verlaten strandje in zanzibar om mijn bruid om haar hand te vragen. Het mooiste van mijn vak is dat ik zoveel mensen ontmoet die allemaal een eigen uniek verhaal hebben. Ik vind het geweldig deze verhalen niet in woorden, maar in beelden door te vertellen. Daarom geniet ik er ook zo van bruiloften te fotograferen. Om vast te leggen hoe deze bijzondere dag van het bruidspaar zich ontvouwt. Ik heb de afgelopen jaren door mijn werk veel leuke en interessante mensen ontmoet en zelfs waardevolle vriendschappen opgebouwd. Meer dan 400 te gekke bruiloften heb ik tot nu toe mogen vastleggen en ik kan eerlijk zeggen dat het mij nooit gaat vervelen. Sterker nog… na elke bruiloft heb ik nog meer zin om de volgende bruiloft op de meest spectaculaire manier vast te leggen.

‘Never stop learning, because life never stops teaching’

Fotografie is niet alleen mijn hobby, het is mijn grote passie waar ik gelukkig mijn beroep van heb kunnen maken. Elke dag weer ga ik vol enthousiasme naar iedere opdracht om het allermooiste eruit te halen. Ik sta altijd open voor nieuwe ideeën. Elke dag is weer een nieuwe les. Naast de workshops die ik geef, volg ik zelf ook nog geregeld in binnen- en buitenland cursussen en trainingen om mijn fotografische kennis nog meer te vergroten en uit te diepen. Dat is het mooie van dit vak, je bent nooit uitgekeken of uitgeleerd.

 

What’s in the bag?

Op zo’n belangrijke dag als een bruiloft is het een geruststelling dat de fotograaf beschikt over een professionele uitrusting. Met drie camera’s is er dus altijd een backup voor het geval dat een camera het niet meer doet. Er wordt alleen gewerkt met de beste camera’s van het merk Canon, dus de kans dat er iets fout gaat is al heel klein.

 

2 Canon 5D mark iii
2 Canon 5D mark iv
1 objectief 24-70mm  2.8 Canon
1 objectief 70-200mm 2.8 Canon
1 objectief 35mm 1.4 Sigma
1 objectief 85mm 1.4 Canon
1 objectief 10-20mm 3.5 Sigma
1 objectief 105mm 2.8 macro Sigma

Profoto B10

Profoto A1

1 Speedlight 600
2 Speedlight 580 EX ii
2 Speedlight 430 EX ii
2 videolampen
1 Pocket Wizard tt1 zender
3 Pocket Wizard tt5 ontvanger
meerdere reflectieschermen en paraplu’s voor de mooiste belichtingen

Call Now Button